Sevgili Lisansüstü Öğrenci Adayları,

Enstitümüzün Jeoloji Mühendisliği Anabilim Dalında lisansüstü (Yüksek lisans, Doktora) öğrencisi olmak ve jeolojide akademik çalışmada bulunmak isteyen siz adaylarımızın “Bilim Sınavı” Enstitü Yönetim Kurulu kararı çerçevesinde sınav jürisince yapılacaktır.

Sınav, 18 Temmuz 2019 Perşembe günü saat 10:00’da Ankara Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Binasında gerçekleştirilecektir. Sınav saatinden en az yarım saat önce bulunmanız dingin bir şekilde sınava girmenize yardımcı olacaktır.

Sevgili Adaylar,

Sınav, jeoloji bilgi birikiminizi ve jeolojide lisansüstü çalışma yapabilme yeterliliğinizi ölçmeye yöneliktir. Bu bakımdan jeoloji lisans eğitim-öğretiminiz süresince verilen konuları gözden geçirmeniz yararlı olacaktır.

Jeoloji konularının anlatımında sıklıkla şekil, skeç, tablo gibi gösterimlerden yararlannaktadır. Bilim sınavınızdaki soruların bu çerçevede olabileceğini düşünerek kurşun kalem, silgi, renkli kalemler, açı ölçer ve cetvel gibi bazı gereçlerin yanınızda olması önemli olabilir.

Sınav yeri olan bölümüz binasına ilk kez gelecekler Gölbaşı ilçesinde yer alan 50.Yıl Yerleşkesine nasıl ulaşabileceğini aşağıdaki linkten öğrenebilirler.

Ulaşım

Konu ile ilgili merak ettiğiniz bazı hususların olması durumunda bölüm web sayfasında yer alan bölümümüz sekreterliğine ve ilgili akademik personele ait telefonlardan ulaşabilirsiniz.

Başarı dileklerimizle…

(Sınav Jürisi Adına)